Centrul Regional de Instruire pentru operatorii 112 la Piatra-Neamț

Astăzi, la Piatra-Neamț, a fost operaționalizat Centrul Regional de Instruire pentru operatorii 112.

Având în vedere importanța serviciului 112, rolul lui esențial și excelenta colaborarea pe care o are Serviciul de Telecomunicații Speciale cu Prefectura, am participat la inaugurarea Centrului regional de instruire 112 Neamț, unde vor fi organizate cursuri cu personalul specializat din județele aflate în Nord-Estul Moldovei, pentru desfășurarea activității în noile condiții, cu „112 modernizat“.

Operatorii și dispecerii din Serviciul de Urgență 112 vor face cunoscut noul concept personalului de specialitate: operatorii STS și dispecerii de la Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont. Concret, vor fi prezentate interfețele și noile funcționalități ale viitoarei aplicații care va gestiona apelurile la numărul unic de urgență 112. La nivel național, vor fi instruite peste 5.000 de persoane care operează și dispecerizează apelurile la 112.

Aplicația este proiectată și operaționalizată de STS și se regăsește în conceptul european Next Generation 112. Scopul este eficientizarea operării apelurilor de urgență, prin reducerea timpului de preluare a apelurilor și îmbunătățirea modului de lucru al personalului din Serviciul de urgență.

Astăzi, au fost prezenți la Piatra-Neamț, directorul STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunctul directorului STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca, col. ing. Cosmin Albu, instructori și specialiști cu atribuții în dezvoltarea Serviciului de urgență 112.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate