Inaugurarea unui nou cabinet medical la Țibucani

Astăzi am inaugurat un nou cabinet medical la Țibucani.

Dumnezeu îi iubește pe oamenii din Țibucani prin mâinile unui medic dedicat profesiei!

Simt nevoia să vă împărtășesc una dintre cele mai frumoase „povești“ din ultimele zile: un om care a depus jurământul lui Hipocrate a ales să renunțe la confortul de care se bucura de câțiva ani, pentru a prelua responsabilitățile de medic de familie la Țibucani.

Doamna doctor Didina Condurache a răspuns promt rugăminții mele de a da o mâna de ajutor comunității de aici. Fostul medic de familie din Țibucani are probleme de natură penală și nu își mai poate exercita profesia, iar asigurații acestei comunități rămăseseră fără servicii medicale. Doamna doctor a fost repartizată ca medic în județul Neamț din 1982, de când a absolvit facultatea, iar în 2017 s-a pensionat. S-a mutat în Lisabona, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Portugaliei, unde a stat cu copiii și nepoții și o perioadă a profesat și ca medic. Nu îmi venea să cred când mi-a povestit că a renunțat la tot farmecul portughez și a venit la Țibucani, pentru a se îngriji de oamenii acestei comunități.

De astăzi și-a reînceput activitatea de medic de familie. Nu am cuvinte să îi mulțumesc pentru decizia pe care a luat-o și sunt convins că pentru faptele bune pe care le va face, salvând sau ameliorând durerea oamenilor Dumnezeu o va răsplăti!

Vă mulțumesc, stimată doamnă, pentru înțelepciunea și empatia de care dați dovadă. Sunteți unul dintre specialiștii pentru care Jurământul lui Hipocrate depus în urmă cu zeci de ani nu e nici uitat, nici încălcat, toată viața!

Îi multumesc și domnului primar Narcis Rusu pentru implicarea de care a dat dovadă și pentru faptul că a reușit într-un timp atât de scurt să transforme o clădire ce stătea in paragină de peste 15 ani într-un cabinet medical funcțional.

Succes la noul loc de muncă și sănătate multă dumneavoastră și celor care vă vor căuta la cabinet!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate