Ședință a Comisiei Județene de Dialog Social, 07 aprilie 2022

Astăzi am coordonat o ședință a Comisiei Județene de Dialog Social, la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie, Administraţiei Judeţene a Finanţelor, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Neamţ, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Direcţiei pentru Agricultură, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Casei Judeţene de Pensii, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa“ şi preşedintele Biroului Naţional Sindical. Din partea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale a participat subsecretarul de stat Francisc Oscar Gal, coordonator al dialogului social.

În timpul discuțiilor au fost abordate patru subiecte: măsuri adecvate pentru gestionarea preţurilor la energie; creşterea urgentă a salariului minim; securitatea alimentară și măsurile de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului la nivel economic şi social.

Au fost punctate de către participanți problemele cu care se confruntă populaţia şi s-a propus adoptarea unor măsuri pentru a diminua impactul asupra cetățenilor ca urmare a crizei economice şi sociale. Măsurile amintite au făcut referire la gestionarea preţurilor la energie, la creşterea salariului minim, structurarea salariilor pe baza unor coeficienţi de ierarhizare, măsuri de protecţie socială, precum şi măsuri privind legislaţia în domeniul dialogului social.

De asemenea, s-a făcut o analiză la nivelul judeţului a aspectelor legate de securitatea energetică, securitatea alimentară şi s-au propus măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale cu care se confruntă populaţia.

Sunt convins că menţinerea unui contact direct cu partenerii sociali este benefic, în sensul că rezolvarea problemelor pe care le ridică sindicatele și patronatele va conduce la o diminuare a tensiunilor în rândul populaţiei şi la prevenirea unor conflicte sociale nedorite.

Toate subiectele abordate și propunerile de măsuri vor fi înaintate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate