𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐩𝐢𝐥𝐨𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦

Consumul și traficul de droguri reprezintă o problemă socială și sanitară în creștere care afectează milioane de persoane din UE și, din nefericire, și pe tinerii din județul Neamț. Recent, raportul DIICOT din 2022 a dezvăluit că debutul consumului de droguri în rândul tinerilor din țara noastră a scăzut semnificativ, atingând grupe de vârstă îngrijorătoare, precum cea de 11-14 ani.
Încă din luna martie, Federația Națională a Părinților EDUPART a solicitat măsuri urgente pentru combaterea acestei probleme și ca răspuns la situațiile alarmante care au ținut agenda publică în ultima perioadă, propun un proiect pilot ce vizează introducerea aparaturii de testare antidrog în câteva licee din Neamț.
Această inițiativă nu are un caracter coercitiv. Scopul nu este sancționarea, ci depistarea timpurie a unui eventual consum, pentru ca părinții să poată interveni eficient și prompt în sprijinul copiilor. Pentru implementarea acestui proiect, sursa de finanțare a aparaturii a fost deja identificată, grație contribuției generoase a câtorva firme locale.
Intenția mea este de a pune la dispoziția părinților un instrument care, poate, nu este accesibil din punct de vedere financiar, dar care poate fi foarte eficient în depistarea în faze incipiente a consumului unor substanțe interzise de către adolescenți.
Este esențial să se stabilească un cadrul legal clar și proceduri care să asigure confidențialitatea testărilor. Măsurile vor fi luate în consultare cu toți actorii implicați, inclusiv părinții, elevii, specialiștii și cadrele didactice, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi expus la situații de bullying și că testările se vor realiza doar la cererea sau cu acordul părinților.
Trebuie să înțelegem că nu putem opri complet traficul de droguri, dar putem reduce semnificativ cererea. Prin eforturi comune și colaborare strânsă avem capacitatea de a schimba această situație îngrijorătoare și de a proteja generațiile viitoare.
Cu sprijinul comunității și al tuturor părților implicate, putem contribui la crearea unui mediu mai sigur pentru tinerii noștri.

Adrian Nițăhttps://nitaadrian.ro
Cetățean | Om politic | Primarul ales al municipiului Piatra-Neamț

Ultimele noutăți

Domnule primar, domnilor viceprimari, încheiați cu demnitate acest mandat!

Hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor, iar conducerea primăriei...

La mulți ani de Sf. Ilie!

Astăzi, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, doresc să vă...

Problema animalelor comunitare este una dintre prioritățile mele

Vă spuneam în campania electorală că voi lupta împotriva...

Soluții pentru piețele de cartier

Anunțam încă din campania electorală că voi schimba regulamentul...

Vă promit că DAS Piatra-Neamț va fi ceea ce trebuie să fie

Încă din timpul campaniei, stând de vorbă cu foarte...

Poliția Locală nu trebuie să mai acționeze ca o autoritate ce împarte amenzi la normă

Vă spuneam în campania electorală că „voi reduce semnificativ...

Te-ar putea interesa și:

Domnule primar, domnilor viceprimari, încheiați cu demnitate acest mandat!

Hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor, iar conducerea primăriei află din presă. Înghițim praf de patru ani pentru o țeavă și 3 km de...

La mulți ani de Sf. Ilie!

Astăzi, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, doresc să vă transmit cele mai calde urări de sănătate, pace și bucurie. Sfântul Ilie, cunoscut pentru curajul...

Problema animalelor comunitare este una dintre prioritățile mele

Vă spuneam în campania electorală că voi lupta împotriva eutanasierii fără motive foarte bine întemeiate (boli grave sau agresivitate excesivă) a câinilor comunitari. Am vizitat...