10 mai – Ziua Independenței Naționale a României

Ca urmare a adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021, 10 mai a fost declarată Ziua Independenței Naționale a României și este sărbătorită în mod oficial de către toate autoritățile române.

Istoria ne spune că la 10 mai 1877, Senatul proclama Independenţa statului român. Conducătorul statului român de la acea vreme, principele Carol I, a semnat proclamaţia „Independenţa absolută a României“, conferindu-i astfel putere de lege. Cu o zi înainte, actul fusese citit în Parlament, de Mihail Kogălniceanu şi votat de reprezentanţii celor două Camere.

Independenţa României a fost câștigată cu grele sacrificii acolo, în tranșee, cu arma în mână. Istoria noastră națională va vorbi mereu de glorie, curaj, tactică militară, pentru că sunt atribute ale ostașilor care au luptat pentru țară. Nimic nu poate fi mai înălțător decât să ai la ce te raporta, când vorbești despre trecutul unui popor. Ziua de azi e despre ei, despre eroii națiunii române!

Glorie lor!

Sunt onorat că astăzi am depus o coroană de flori, în memoria celor care și-au dat viața pentru țară ori au revenit de pe câmpurile de luptă și au trăit până la sfârșitul vieții cu împlinirea că au luptat pentru România de azi!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate