200 de ani de la nașterea episcopului Melchisedec Ștefănescu

M-am bucurat să particip, astăzi, la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, la invitația Înaltpreasfinției Sale Ioachim
Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la evenimentul dedicat împlinirii a 200 de ani de la nașterea episcopului Melchisedec Ștefănescu, renumit istoric, politician și membru al Academiei Române, trecut în neființă pe 16 mai 1892, în urmă cu 131 de ani.

Am tot respectul pentru Înaltpreasfinția Sa Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și pentru clericii alături de care a organizat manifestarea de astăzi, pentru a pune în valoare vasta moștenire lăsată nouă de episcopul Melchisedec Ștefănescu, fiu și nepot de preot din Gârcina, Neamț. Considerat „cel mai învățat episcop al românilor“, ne-a lăsat vaste lucrări în domeniul culturii, numele său regăsindu-se pe mai mult de 20 de cărți – cronici, traduceri, cărți de rugăciune, studii și memorii, dar și manuale utilizate în teologie. De asemenea, s-a implicat pentru a lăsa generațiilor care i-au urmat diverse realizări gospodărești la cele trei eparhii pe care le-a păstorit de-a lungul vieții.

Fie-i numele în veci pomenit, iar noi, cei care ne bucurăm de valorile pe care le-a lăsat nației române, să nu lăsăm să se aștearnă urmele uitării peste cel care a fost Melchisedec Ștefănescu!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate