24 ianuarie 2023 – 164 de ani de la Unirea Principatelor

Unirea Principatelor

Unirea Principatelor Române: Un Moment istoric important pentru Națiunea Română

Unirea Principatelor Române, care a avut loc la 24 ianuarie 1859, a marcat un moment crucial în istoria națiunii române. Această unire a adus împreună Principatele Moldovei și Țării Românești sub același guvern, creând un singur stat unitar. Acest eveniment a fost un pas important spre afirmarea identității naționale și a contribuit la dezvoltarea economică și culturală a țării.

Cu toate acestea, unirea a fost întâmpinată cu rezistență de către unii actori politici și a fost urmată de provocări, inclusiv conflicte cu Imperiul Otoman și opoziție din partea puterilor europene. Cu toate acestea, prin perseverență și determinare, românii au reușit să își păstreze unitatea și să continue pe drumul spre modernizare și progres.

Unirea Principatelor Române este un moment important de mândrie pentru națiunea română și este celebrată anual ca Ziua Națională a României. Acest eveniment este un simbol al puterii și unității naționale și a rămas un punct de referință important în istoria țării noastre.

Astăzi, asemeni tuturor românilor mă bucur de un eveniment extrem de important din viața poporului nostru: împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor.

Alături de nemțeni am participat în centrul municipiului Piatra-Neamț la o manifestare prin care s-a marcat importanța zilei de 24 ianuarie 1859, când românii din Moldova și Țara Românească au înfăptuit, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, ceea ce avea să fie actul premergător Marii Uniri și a formarii statului unitar român.

Mulți s-au jertfit pentru Unirea Principatelor, ca noi să moștenim această țară și pentru gestul lor suntem datori să le păstrăm vie memoria și să le respectăm dorința! Da, avem obligația să apărăm pământul sfânt al țării, tradițiile noastre strămoșești și să cinstim numele de român!

Români, prin comemorarea Unirii Principatelor să rămânem uniți, așa cum sunt unite degetele într-un pumn, și izbânda va fi de partea noastră!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate