25 martie, Ziua Poliţiei Române!

Astăzi, 25 martie, marcăm cu respect și recunoștință Ziua Poliţiei Române! Această dată specială este aleasă nu doar pentru a sărbători curajul și dedicarea celor care își asumă responsabilitatea de a ne proteja zi de zi, ci și pentru semnificația profundă pe care o poartă.
Simbolul creştin al Bunei Vestiri, prezent pe primul steag al Marii Agii și pe actualul drapel al Poliţiei Române, subliniază legătura dintre spiritul de sacrificiu al polițiștilor noștri și protecția divină simbolizată prin acest gest istoric. În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, șeful poliţiei de atunci, un drapel cu sigla Steagului Agiei, împodobit cu o ghirlandă din aur ce încadrează imaginea Maicii Domnului și a îngerului aducător de vești bune.
Această zi este un prilej de mândrie și de aducere aminte a tradițiilor noastre, într-o lume în permanentă schimbare. Să fim recunoscători pentru cei care, zi și noapte, își dedică viața pentru siguranța noastră! La mulți ani, Poliţia Română!
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate