Campania Națională de Împăduriri și Reîmpăduriri – 2022-2026

Astăzi am participat la o ședință în cadrul căreia au fost prezentate informații despre Campania Națională de Împăduriri și Reîmpăduriri – 2022-2026 – finanțată prin PNRR. Prezenți au fost mai mulți deținători publici și privați de teren pretabil pentru împădurire, reprezentați ai primăriilor din județ și ai unor asociații și organizații de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
Detaliile au fost oferite de secretarul de stat Radu Bogdan Balanișcu, de la Ministerul Mediului, Pădurilor și Apelor. La întâlnire au participat și reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai RNP Romsilva.

A fost o întâlnire extrem de utilă, având în vedere pe de o parte informațiile importante despre campanie, cât și faptul că secretarul de stat Radu Bogdan Balanișcu a prezentat și date despre alte proiecte și programe ale Ministerului Mediului, Pădurilor și Apelor, care sunt de interes pentru administrații locale și persoanele fizice și juridice.

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura din PNRR – Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. Totodată, vor fi finanțate lucrări de împădurire și lucrări de îngrijire a plantațiilor și creștere a suprafeței cu vegetație forestieră în lungul căilor de comunicație, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităților și între câmpurile cu culturi agricole, precum și alte categorii de perdele forestiere de protecție.

Conform Ghidului de finanțare a măsurii, suprafața minimă eligibilă este de 0,5 ha în cazul trupurilor de pădure și 0,1 ha în cazul perdelelor forestiere, iar terenul trebuie să fie pretabil pentru împădurire.

Adresez invitația nemțenilor de a valorifica oportunitățile oferite de această campanie de împădurire, având în vedere necesitatea de a avea cât mai multă pădure în județ și, totodată, șansa lor de a primi fonduri importante, pentru a realiza o investiție pe termen lung. Garda Forestieră este prima instituție de contact pentru cei care vor să acceseze fonduri pe această speță.

Adrian Nițăhttps://nitaadrian.ro
Cetățean | Om politic | Primarul ales al municipiului Piatra-Neamț

Ultimele noutăți

La mulți ani, Salvamont România!

La mulți ani, Salvamont România! Astăzi, de Ziua Națională Salvamont...

David Popovici ne face un dar neprețuit

De Ziua Imnului Național și, în anul în care...

Ziua Imnului Național al României

Astăzi am avut onoarea să particip la manifestările prilejuite...

La mulți ani, maestre Lucian Strochi!

Astăzi, pe 23 iulie, sărbătorim ziua de naștere a...

Domnule primar, domnilor viceprimari, încheiați cu demnitate acest mandat!

Hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor, iar conducerea primăriei...

Te-ar putea interesa și:

La mulți ani, Salvamont România!

La mulți ani, Salvamont România! Astăzi, de Ziua Națională Salvamont România, doresc să exprim admirația pentru toți salvatorii montani care își dedică viața siguranței și...

Astăzi marcăm 593 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Piatra-Neamț, locul pe care îl numim cu toții „acasă”

Astăzi marcăm 593 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Piatra-Neamț, locul pe care îl numim cu toții „acasă”. Este un moment deosebit...

David Popovici ne face un dar neprețuit

De Ziua Imnului Național și, în anul în care comemorăm 170 de ani de la trecerea în neființă a compozitorului său, David Popovici ne...