Comitet Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

Am avut o întâlnire agreabilă la Prefectură, în cadrul Comitetului Consultativ, la care invitații principali au fost persoanele de vârsta a treia.

Întrunirea s-a desfășurat în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice și au participat membrii acestui comitet și persoane de vârsta a treia.

În deschiderea lucrărilor ședinței am prezentat stadiul pregătirilor de iarnă în vederea asigurării condiţiilor de circulaţie pe şoselele din judeţ. Apoi, participanților le-au fost aduse la cunoștință mai multe informații emise de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale cu privire la modificările legislative privind asistenţa socială, implementarea Strategiei privind îngrijirea de lungă durată şi îmbătrânirea activă 2023-2030, standardele minime de calitate pentru îngrijirea acordată în centrele de zi şi de asistenţă şi recuperare în unităţile de îngrijire la domiciliu și despre Programul PNRR de investiţii pentru înfiinţarea de centre de zi de asistenţă şi recuperare şi unităţi de îngrijire la domiciliu.
În judeţul Neamţ există 18 cămine destinate îngrijirii persoanelor vârstnice, dintre care 4 sunt publice şi 14 private, cu o capacitate de aproximativ 700 de locuri.

Bunicii noștri s-au arătat interesați de facilitățile legale de care se pot bucura pentru a-și îndulci senectutea, dar și despre căminele pentru persoane vârstnice care funcționează în județ și unde s-au efectuat controale în ultima perioadă, urmând să le dăm răspunsurile solicitate în scurt timp. A fost o întâlnire deosebit de plăcută, în cadrul căreia am abordat diverse subiecte care invitaților noștri li s-au părut de interes.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate