Comunitățile din apropierea Bicazului merită să fie ancorate la civilizație

Am coordonat o ședință de lucru, ca urmare a unei deplasări pe care am făcut-o la sfârșitul săptămânii trecute, în zona Izvorul Alb – Secu. Am mers pe teren pentru a vedea cum se prezintă drumul care face legătura între aceste mici comunități și cum se asigură accesul oamenilor locului la civilizație. Am găsit cetățeni izolați și un drum care impune de urgență intervenția autorităților. De aceea am convocat întâlnirea de lucru de astăzi, la care au participat Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz și reprezentanții Direcției Silvice Neamț, Ocolului Silvic Poiana Teiului, OCPI Neamț, ISU Neamț, ai Consiliului Județean, Parcului Național Ceahlău, SRN Timber Silvirom Nawaro, ai Delgaz Grid SA și cetățeni ai localităților Izvorul Alb, Secu.

Am stabilit cum poate fi rezolvată problema drumului respectiv și am adoptat mai multe măsuri, pentru care am fixat termene clare. De săptămâna viitoare, Direcția Silvică va interveni pe sectorul de drum care leagă Barajul Bicaz de cele două comunități. Consiliul Local Bicaz va emite o hotărâre pentru preluarea sectoarelor de drum care se află în administrarea Direcției Silvice, iar această instituție, la rândul său, va demara procedurile necesare pentru realizarea măsurătorilor cadastrale. ISU va reactualiza timpul de intervenție în zonă, iar Sistemul de Gospodărire a Apelor va solicita Administrației Bazinale a Apelor Siret să realizeze investiții în zona pârâului Izvorul Alb. La rândul său, Delgaz Grid va reanaliza solicitările cetățenilor și va căuta soluții pentru a asigura branșarea construcțiilor la rețeaua de curent electic.

Voi urmări cu maximă atenție această situație, pentru că vreau ca și oamenii din aceste mici comunități din apropierea Bicazului să fie ancorați la civilizație.

Vorbim de o zonă ce se află într-un cadru natural superb, cu un potențial economic și turistic extraordinar, ce trebuiesc puse în valoare!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate