Discuții cu liderii organizațiilor pensionarilor din județ

În calitate de prefect al județului, am avut un dialog permanent, bazat pe transparență și încredere reciprocă cu toate organizațiile sindicale ale pensionarilor care sunt reprezentative la nivelul județului. Tocmai de aceea, astăzi, când în toată țara erau programate proteste, la noi în județ, liderii organizațiilor care reprezintă interesele nemțenilor de vârsta a treia au ales să dea curs invitatiei mele de a sta la discuții la sediul Prefecturii. Astfel, aceștia au avut ocazia de a-mi face cunoscute revendicările și propunerile lor pentru îmbunătățirea legislației sau aplicarea acesteia si de aducere la cunoștință a unor situații punctuale.

Am dezbătut cu reprezentanții filialei nemțene a Federației Naționale a Pensionarilor din România, cu cei ai Uniunii Județene a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Neamț, Uniunii Pensionarilor din România – Filiala Roman, Uniunii Generale a Pensionarilor – Filiala Nr. 2 Târgu-Neamț, revendicările pe care aceștia le-au readus în atenția noastră spre a fi transmise Guvernului României.

Astăzi, ministrul Marius Budăi a transmis un mesaj ferm din partea Guvernului României referitor la procentul de creștere a pensiilor, care va fi de minimum 10%, iar punctul de pensie va crește de la 1.586 de lei, cât este acum, la 1.745 de lei.

Îi asigur pe toți cei prezenți astăzi la discuții că materialele înaintate de ei vor ajunge cu celeritate pe masa Guvernului, spre a fi incluse în viitoarele programe, măsuri de protecție socială sau inițiative legislative care să statueze punerea în aplicare a unor noi prevederi legale. Îmi doresc din suflet ca revendicările pensionarilor din Neamț să-și găsească rezolvarea, iar în viitor, seniorii noștri să nu mai fie nevoiți să recurgă la proteste pentru a avea un trai decent.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate