Înălțarea Domnului și Ziua eroilor

Trăiesc emoția unei duble semnificații a datei de astăzi: Înălțarea Domnului și Ziua eroilor. Îmi amintesc cu multe amănunte bucuria cu care așteptam în copilărie această zi de Înălțare, când bunica vopsea ouă, și „dădea“ la cuptor pască și cozonac, iar mirosul îmbietor al copturilor învăluia curtea!

De Ispas mergeam la biserică și după slujbă veneam acasă, unde ne bucuram de o masă tradițională, așa cum se întâmpla în toate casele credincioșilor!

Astăzi am retrăit emoția acelor vremuri și am avut onoarea de a participa și la un ceremonial militar și religios, organizat în memoria eroilor neamului.

Deși poveștile sunt triste, sunt mândru să am în familie eroi, să am prieteni, cunoștințe, care vorbesc despre rudele lor care au sfârșit pe câmpurile de luptă, pentru apărarea patriei!

Cinste eroilor neamului nostru! Să fim mândri de ei și veșnic recunoscători, căci datorită lor, astăzi existăm pe aceste meleaguri, aducându-le un pios omagiu!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate