Întâlnire de dezbatere și consultare cu reprezentanții medicilor de familie și a celor din policlinici

La sediul Instituției Prefectului Județului Neamț, am găzduit o nouă întâlnire de dezbatere și consultare cu reprezentanții medicilor de familie și a celor din policlinici. Discuțiile au fost constructive și au vizat subiecte esențiale pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate.
Principalele probleme reclamate au inclus:
* Propunerea de reducere cu 30% a valorilor punctajului în noul contract-cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în contextul creșterii triplate a contribuțiilor la sănătate.
* Întârzieri în deconturile pentru cabinetele de medicină primară implicate în proiecte de modernizare finanțate prin PNRR.
* Necesitatea unor modificări legislative punctuale pentru a fluidiza activitatea medicală și a asigura stabilitate legislativă.
Am primit asigurări că medicii din județul Neamț își vor continua misiunea de a oferi cele mai bune servicii pacienților lor, în așteptarea soluțiilor legale pentru revendicările aduse.
În urma acestei întâlniri, am transmis Ministerului Sănătății și CNAS-ului un rezumat al propunerilor discutate, pentru a răspunde prompt și eficient cerințelor medicilor.
Vreau să mulțumesc tuturor celor prezenți pentru modul constructiv în care și-au exprimat nemulțumirile și cererile. Este esențial ca în aceste momente să colaborăm, atât în interesul profesioniștilor din domeniul medical, cât și al pacienților care merită cele mai bune servicii de sănătate.
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate