La Hidrocentrala Stejaru situația este sub control și nu sunt motive de panică

Astazi, în jurul orei 18:00, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.
La ora 18:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM).
În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la SJU Piatra-Neamț.
Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.
După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18:43, toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.
Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA.
Am transmis prezentul comunicat tuturor entităților mass-media pentru a aduce la cunoștința nemțenilor că situația este sub control și nu sunt motive de panică.
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate