Măsuri și sancțiuni ale comisiei de control la prestatorii/furnizorii de servicii sociale

Prin Ordinul Prefectului nr. 215 din 31.07.2023, am dispus constituirea unei echipe mixte cu caracter permanent, în vederea desfășurării unor acțiuni de control la prestatorii/furnizorii de servicii sociale, ALTE TIPURI de servicii sociale decât cele care au făcut obiectul misiunii de control desfășurate în perioada 10-14 iulie 2023, precum și la unii prestatori de servicii medicale.
Membrii comisiei și-au început activitatea astăzi, 01.08.2023, ocazie cu care a fost identificată, pe raza municipiului Roman, o locație ce figura în evidențe ca “locuință protejată pentru persoane vârstnice” dar care nu deținea nici acreditare, nici licență.
La fața locului a fost solicitată prezența unui medic și a unui psihiatru pentru evaluarea celor 12 persoane vârstnice cazate la această locație. S-a luat măsura ca șase dintre beneficiari să fie transportați la Spitalul Municipal de Urgență Roman cu ajutorul SAJ Neamț, pentru evaluări medicale amănunțite, urmând ca în cursul zilei de mâine și ceilalți șase să fie transportați la aceeași unitate spitalicească.
Au fost dispuse măsuri și sancțiuni, iar până la intrarea în legalitate, beneficiarii vor fi relocați.
În scopul identificării de spații specifice nevoilor beneficiarilor ce au fost depistați în centrul asociației din Roman, am transmis către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Direcția de Asistență Socială Roman, Direcția de Asistență Socială Roznov și Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman, solicitări pentru a ne comunica numărul de locuri disponibile pe care le au, în vederea relocării acestor beneficiari.
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate