Măsuri suplimentare de prevenire pentru perioadele caniculare

Am dispus o nouă întrunire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a lua măsuri suplimentare de care să se țină cont în tot județul în perioada caniculară, pentru a evita sau măcar reduce din efectele temperaturilor foarte ridicate care se înregistrează în timpul Codului Roșu și Codului Portocaliu.

Următoarea etapă presupune ca primarii să dispună întrunirea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în şedinţă extraordinară pentru a stabili modalitatea de aplicare a măsurilor CJSU.

Așadar, în perioada caniculară se respectă prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 33 din 21.06.2022 privind aprobarea planului referitor la măsurile și acțiunile specifice combaterii efectelor cauzate de creșterile de temperatură și se monitorizează zonele forestiere şi, în special, cele frecventate de turişti, de către personalul ocoalelor silvice, administratorii sau proprietarii acestora. De asemenea, se asigură monitorizarea culturilor agricole şi miriştilor, de către administratorii şi/sau proprietarii acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava“ al județului Neamț va desfăşura controale de prevenire şi stingere a incendiilor la nivelul zonelor forestiere, precum şi la nivelul localităţilor şi operatorilor economici deţinători de culturi agricole.

Adresez o mare rugăminte către toți cetățenii pentru a nu aprinde focul pe miriști, în zona forestieră, în zone cu iarbă uscată! În această perioadă, focul pârjolește totul și apar drame nedorite, de cele mai multe ori din neatenție! Avem pus la punct planul de acțiune pentru această perioadă caniculară, avem adevărați profesioniști la ISU „Petrodava“, dar mai bine să fim cu toții precauți și să nu se întâmple incidente neplăcute!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate