Modalități de distribuire a produselor alimentare care se asigură gratuit în școlile și grădinițele de stat

I-am convocat astăzi pe membrii Comisiei județene pentru aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017 – 2023, în vederea analizării propunerilor formulate de către Consiliul Județean Neamț, în scopul stabilirii modalității de distribuire a produselor alimentare care se asigură gratuit în școlile și grădinițele de stat.

Conform legislației în vigoare, Consiliul Județean propune anual lista produselor care vor fi distribuite în cadrul acestui program – produse de panificație, lactate și fructe. În ședința de astăzi, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar, DSVSA, DSP, ai Finanțelor Publice, Direcției Agricole, Oficiului Fitosanitar și Protecției Consumatorilor, am analizat propunerile Consiliului Județean privind lista produselor și graficul de distribuție. Astfel, pe parcursul unei săptămâni, fiecărui preșcolar/elev i se vor acorda gratuit două porții de fructe și/sau legume, două porții de lapte, o porție de produse lactate și cinci porții de produse de panificație.

Directorii unităților de învățământ și administrațiile publice locale au sarcina de a asigura condițiile de implementare a programului cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de protecție sanitară. La scurt timp după ce va începe distribuția acestor produse, voi dispune efectuarea de controale în școli pentru a mă asigura că preșcolarii și elevii nemțeni primesc acest pachețel alimentar în cele mai bune condiții.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate