Precizări privind distorsionarea realității de o parte a presei

Dragi nemțeni,
Deoarece o parte a presei, din necunoaștere sau din alte motive, a prezentat distorsionat realitatea privind activitatea mea, în calitate de prefect, cu privire la acțiunile de control ce se desfășoară în centrele pentru persoane vârstnice, cu dizabilități sau copii, pentru corecta informare a opiniei publice, fac următoarele precizări:
Încă de vineri, 7 iulie, am emis ordinul de prefect care prevedea inițierea controalelor în toate centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor.
Duminică, 9 iulie, ora 17.00, m-am deplasat la birou și am participat la videoconferința din sediul Prefecturii, cu reprezentanții ministerelor.
În dimineața zilei de luni, 10 iulie, ora 8.00, m-am prezentat la birou și am pus la punct ultimele detalii ale planului de control, deși îmi luasem o zi de concediu, din cele 14 restante de anul trecut, pentru a-mi însoți soția în scopul efectuării unor investigații medicale la o clinică din Cluj, programate cu mult timp înainte. Cu toate acestea, pe tot parcursul zilei, am fost în contact permanent cu membrii echipelor de control și cu reprezentanți ai mass-media. Aceasta deplasare nu a perturbat cu nimic activitatea de control care se derulează în acest moment.
Astfel, în prima zi, au fost verificate 10 centre pentru persoane vârstnice aflate în administrarea unor societăți comerciale private si am făcut public rezultatele acestor controale. Astăzi, am fost personal la 4 astfel de centre în control, după care am venit în fața nemțenilor într-o conferință de presă pentru a le prezenta concluziile primei zile de control și pentru a-i ține la curent.
Din fericire, după prima zi de control, nu au fost identificate situații grave, similare celor prezentate zilele acestea în presa națională.
În legătură cu participarea mea de duminică, la evenimentul prilejuit de sărbătorirea zilelor comunei Oniceni, menționez că prezența mea a fost una scurtă, alături de alte oficialități și s-a încheiat înainte de începerea programului artistic. Este complet distorsionat și greșit să se afirme că am urcat pe scenă alături de Vali Vijelie sau alți artiști. Intervenția mea pe scenă, de aproximativ două minute, a constat în transmiterea unui mesaj celor prezenți la eveniment, după care imediat am revenit la Piatra Neamț, fără să asist la programul artistic al celor anuntați.
Un alt articol a susținut în mod fals că în cursul acestui weekend m-aș fi deplasat la Sibiu. Eroarea survine din faptul că un membru al familiei m-a etichetat într-o postare în care apar fotografii din timpul Festivalului de Teatru de la Sibiu care s-a desfășurat la o dată anterioară. Mi-ar fi fost imposibil să fiu în același timp la Oniceni, Piatra Neamț, Cluj și Sibiu.
Ca de fiecare dată, am manifestat o maximă implicare în ceea ce privește rezolvarea problemelor persoanelor vulnerabile și mi-am îndeplinit atribuțiile de serviciu cu seriozitate, responsabilitate și profesionalism și așa voi proceda și pe viitor.
Vom continua controalele în toate centrele rezidențiale, alături de echipele formate la nivelul Prefecturii, pentru a ne asigura că niciun centru nu este lăsat neverificat și că nimeni nu crede că aceste controale sunt doar o simplă formalitate. Acesta este doar începutul. Indiferent de cine sau de ce interese voi deranja, voi face tot posibilul ca toate persoanele instituționalizate din Neamț să trăiască o viață decentă și să simtă cu adevărat protecția instituțiilor statului.
Vă mulțumesc pentru încrederea acordată!
În primul comentariu, voi posta detalii despre concluziile după prima zi de control.
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate