Prima ședință a Grupului de Asistență Tehnică, entitate care funcționează ca structură consultativă, cu scopul de a sprijini administrațiile publice să implementeze cu succes proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală s-a dovedit extrem de utilă pentru participanți.
Peste 50 de primari, plus reprezentanți ai instituțiilor implicate în emiterea de autorizații și avize necesare pentru implementarea de proiecte de către autoritățile locale și județene au participat la discuții și s-au emis răspunsuri la problemele punctuale ridicate în plen. Am încurajat dialogul dintre participanți, pentru că astfel o problemă punctuală, cu care se confruntă o localitate, se poate regăsi și în altele și atunci era important să știe toți cei interesați cum trebuie gestionată situația.
Mă interesează foarte mult să găsim varianta de scurtare a calendarului ce trebuie urmat în cazul obținerii de avize, cum se pot prelungi termenele de valabilitate a acestora sau reavizarea, fără a fi necesar să se reia lungul drum al actelor. Tot în ședința de astăzi am identificat situațiile în care ghidurile aflate în dezbatere publică pentru implementarea a diverse programe pot fi îmbunătățite din punct de vedere al conținutului.
După întrunirea GAT de astăzi am stabilit că voi convoca membrii acestei entități lunar, sau ori de câte ori va fi nevoie și am lansat apelul către participanți ca de câte ori se vor confrunta cu o problemă care ne-ar putea privi, să nu ezite să ne-o prezinte și să găsim soluții care ar putea fi de folos tuturor celor interesați.
Dorința mea este să coordonez GAT astfel încât să fim de folos fiecărei administrații publice locale să implementeze proiecte în folosul comunităților iar absorbția de fonduri să crească!