#primarul_ZERO #Piatra_îndatorată

Primarul ZERO a pus la cale o nouă scamatorie financiară! Doar 100.000.000 de lei în cârca noastră.

Primarul PNList Carabelea, care în aproape doi ani de mandat a contabilizat ZERO realizări și MII de reclamații și nemulțumiri, propune în ședința Consiliului Local de astăzi o scamatorie financiară, scoțând din joben un proiect de hotărâre care ne demonstrează că tradiția liberalilor de a îndatora orașul continuă.

Așa cum reiese din referatul de aprobare, dar și din raportul de specialitate atașate proiectului de hotărâre propus pentru a fi votat, primarul ZERO ne anunță că împrumutul la care se angajează orașul, prezentat pompos ca o “finanțare rambursabilă prin emisiune de obligațiuni”, ar fi menit să achite datoria existentă și să mai ofere posibilitatea de a cofinanța alte proiecte. Mai exact 80.000.000 de lei pentru datorii și 20.000.000 de lei pentru cheltuieli neeligibile asociate vestitelor proiecte de mobilitate urbană care au înnebunit deja pe toată lumea.

Asta ca să nu rămână cineva cu impresia că acesti bani s-ar fi putut regăsi în locuri de joacă pentru copii, gradinite, terenuri moderne de sport pentru tineri, cabinete pentru vârstnici, ori vreo investiție menită să genereze noi locuri de muncă sau bunăstare pietrenilor.

Tot din documentația anexată, reiese clar că datoria publică rămâne dar se rostogoloște. Cea mai mare parte de plata ar fi pentru anii 2030, 2031 și 2032 când ar urma să revenim la 29,4% grad de îndatorare, adică intr-o situație mai complicată decât acum și când, cu siguranță că actuala conducere a orașului va fi istorie. Ar avea însă posibilitatea să mai ia niște bani de cheltuială, vreo 20.000.000 de lei și să lase de plătit dandanelele celor ce vor urma după și pietrenilor.

Poate ne explică domnul primar și cât este comisionul pe care îl va primi firma ce va intermedia această operatiune în cazul în care majoritatea toxică PNL-USR din Consiliul Local va vota această inginerie financiară. Este adevărat că acest comision este de 3% din valoarea totală, adică 3.000.000 de lei? Este adevărat că această firmă este una cu legături în actualul PNL? În buzunarele cui ajunge comisionul?

Pe scurt: PNL-USR și primarul Carabelea vor să mai împrumute niște bani, sa rostogolească plata actualei datorii pentru anii 2030- 2032, sa mai cheltuie vreo 20.000.000, eventual să plătească și un comision gras unor băieți deștepți si mai important, niște băieți cu bani “să cumpere orașul la bucată” investind în obligațiuni si încasând dobânzi de pe spatele pietrenilor. Doar nu vă imaginați că oamenii de rând stau cu banii la ciorap gata sa cumpere obligatiuni! Nu, tot șmecherii profită.

Pentru toate aceste motive, pentru faptul că are in subordine directă sau indirectă peste 850 de angajați pe care nu este capabil să îi pună la treabă, pentru faptul că de aproape doi ani de zile Piatra Neamț arată mai rău decât înainte, actuala conducere a primăriei trebuie să plece acasă!

Atașat aveți fotografiile cu extrase din documentele înaintate si care stau la baza proiectului de hotărâre ce ar trebui votat și care demonstrează care sunt intențiile PNL-USR si ale primarului.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate