Program de măsuri pentru diminuarea potenţialelor efecte negative ale fenomenului de zăpor pe râul Bistrița

Ieri, am avut o întâlnire cu factorii de decizie de pe Valea Muntelui, care sunt implicați în gestionarea situației în cazul apariției fenomenului de zăpor pe cursul râului din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Discuțiile le-am purtat cu reprezentanții Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului, ai Centrelor Operative cu Activitate Temporară, ai Serviciilor Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, etc.

La finalul discuțiilor am semnat un protocol cu autoritățile locale din Borca, Farcașa și Poiana Teiului, în care sunt cuprinse atribuțiile fiecărei entități dacă va fi cazul de intervenit asupra podului de gheață și cum trebuie acționat pentru avertizarea populaţiei, alarmarea ei şi pentru executarea evacuării în situaţia pericolului iminent de producere a unei inundaţii ca urmare a fenomenului de zăpor pe râul Bistriţa.

De la formarea zăporului, se va institui permanenţa la sediile celor trei primării și se va activa grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţ. Sunt măsuri care s-au luat în fiecare an când s-a format podul de gheață pe Bistrița. Nu este cazul să se panicheze nimeni. Având în vedere aceste aspecte, am discutat și aprobat în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Programul de măsuri pentru diminuarea potenţialelor efecte negative ale fenomenului de zăpor pe râul Bistrița“. Sper să nu avem astfel de probleme în această iarnă și nimeni de pe Valea Muntelui să nu stea stresat din cauza zăporului.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate