Proiect pilot pentru tinerii din Neamț!

Recent am coordonat o ședință importantă legată de problema consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor din județul nostru.
Iată ce trebuie să știi:
* Scopul nu este de a pedepsi, ci de a depista și preveni în timp util.
* Dacă ești părinte, această inițiativă îți oferă un instrument de testare, la cerere, care poate fi altfel greu accesibil.
* Județul Neamț are un risc crescut datorită numărului mare de părinți plecați la muncă în străinătate. Dar împreună putem schimba asta!
 Pentru discreție, locația de testare va fi într-un spațiu din afara școlilor.
 Până la finalul lunii octombrie, 65 de consilieri școlari vor fi instruiți pentru a informa și educa atât profesorii, cât și părinții despre riscurile asociate consumului de droguri.
 Mai mult, profesorii vor fi pregătiți să gestioneze situații delicate, iar părinții vor avea ocazia de a participa la ședinte de informare despre cum să identifice semnele consumului de droguri.
 Să nu uităm: prevenția este cheia! Conform UE, doar 3% dintre cei dependenți reușesc să se recupereze.
 În plus, pentru a reduce absenteismul, vom verifica mai frecvent unitățile de alimentație publică, barurile, cafenelele și restaurantele odată cu începerea noului an școlar.
Pentru orice alte informații, sunt aici să răspund întrebărilor voastre. Hai să facem o schimbare împreună!
Cu respect,
Vasile Adrian Niță

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate