S-a deschis Muzeul „În casa bunicilor“ – Girov

Azi am avut bucuria de a participa la un proiect realizat de giroveanul Constantin-Bucur Olariu, în parteneriat cu Biblioteca Comunală „Ionel Teodoreanu“ și Primăria Girov. Dintr-o mare dragoste pentru tradiții și folclor a oamenilor locului, de astăzi, la Girov s-a deschis Muzeul „În casa bunicilor“, în cadrul Centrului Cultural din comună.

După un scurt moment religios, am văzut expoziția radio și pe cea de etnografie și artă populară, găzduite de cel mai tânăr muzeu din județul Neamț. La final, alături de ceilalți participanți, m-am bucurat de o șezătoare etno-folclorică.

Atracția evenimentului a constituit-o expoziția de covoare tradiționale din lână a familiei Olariu.
Printre invitații la eveniment s-a numărat și artistul plastic Laurențiu Dimișcă, pictor care a adus creații din colecția proprie la „Expoziția Etno&Folk Art Contemporany“.

Felicitări domnului Constantin-Bucur Olariu, pentru munca depusă în realizarea acestui proiect frumos! Felicitări și autorităților publice locale, pentru implicarea în susținerea a ceea ce înseamnă tradiții, spre încântarea generațiilor actuale și viitoare și copiilor și cadrelor didactice care și-au adus contribuția în asigurarea unui program artistic deosebit.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate