„Să nu uităm niciodată. Să nu permitem ca istoria să se repete!”

Astăzi, 27 ianuarie, ne oprim pentru un moment de reculegere și comemorăm cu profundă reverență și umilință milioanele de suflete nevinovate pierdute în Holocaust. În urmă cu 79 de ani, în această zi, forțele aliate au eliberat lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau, dezvăluind lumii întregi ororile inimaginabile ale opresiunii și urii.
Pe măsură ce lumânările ard astăzi în memoria celor dispăruți, să ne amintim de promisiunea pe care o ducem mai departe – aceea de a nu uita niciodată. Să nu uităm lecțiile trecutului și să ne angajăm în a construi un viitor unde respectul, toleranța și dragostea să domine peste ură și intoleranță.
În această zi de comemorare, să ne reînnoim angajamentul de a veghea asupra luminii speranței și umanității în lume. Să ne amintim că fiecare dintre noi are puterea de a combate prejudecățile și de a păstra vie memoria celor care au suferit în cel mai întunecat capitol al istoriei.
„Să nu uităm niciodată. Să nu permitem ca istoria să se repete!”
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate