Sancțiuni și măsuri aplicate în urma activităților de control la centrele rezidențiale

Dragi nemțeni,
În urma activităților de control desfășurate în data de 11.07.2023, la 11 centre rezidențiale pentru persoane vârstnice (opt private și trei publice), vă aduc la cunoștință deficiențele constatate precum și sancțiunile, și măsurile aplicate de fiecare instituție reprezentată în echipa mixtă de control.
Cea mai severă sancțiune a fost aplicată unui centru rezidențial din comuna Pângărați, căruia i-a fost suspendată activitatea din cauza faptului că nu deținea autorizație sanitară de funcționare. Ca urmare a acestei măsuri, reprezentanții acestui furnizor de servicii sociale au obligația de a pune în aplicare Planul de Urgență asumat, fapt ce va conduce la contactarea imediată a aparținătorilor pentru a analiza posibilitatea reintegrării beneficiarilor în familie sau relocarea acestora în alte centre.
Pentru a pregăti această posibilă relocare, am întreprins următoarele măsuri:
– contactarea DGASPC pentru a beneficia de serviciile unor psihologi
– pregătirea de către ISU și a Serviciului Județean de Ambulanță a mijloacelor de transport necesare
– identificarea locurilor în Secțiile de specialitate din Spitalul Județean de Urgență pentru eventualitatea în care ar exista beneficiari ce necesită o evaluare medicală amănunțită sau internarea
– inițierea demersurilor către Directia de Asistență Socială Piatra Neamț pentru relocarea beneficiarilor în Centrul Social Pietricica.
Dorința mea este ca în astfel de situatii, relocarea beneficiarilor, persoane vulnerabile, să se facă cu minim de disconfort și stres pentru ei.
Centralizator 11.07.2023
Nr. centre controlate – 11
3 publice + 8 private
Număr persoane rezidente identificate în cele 11 centre – 381
Număr angajați ai centrelor – 458
Sancțiuni aplicate – 21 amenzi și 21 avertismente
Cuantum total amenzi – 312.800 lei
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate