Școala Dulcești va intra într-un proces de consolidare de urgență

Guvernul României va implementa un program de consolidare a școlilor care nu prezintă siguranță în exploatare. În cazul județului Neamț vorbim momentan de Școala Dulcești, unde sunt înscriși 101 elevi, în clasele primare, gimnaziale și clasa pregătitoare.

Am participat la o videoconferință cu ministru Afacerilor Interne, al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și cu ministru Educației. Abordate au fost două subiecte: stadiul implementării proiectelor depuse de structurile MAI prin PNRR și situația clădirilor în care își desfășoară activitatea unitățile din sistemul de învățământ raportat la manifestările seismice din ultima perioadă.
În urma unei astfel de verificări s-a concluzionat că, în județul Neamț, singura școală care necesită consolidare de urgență este cea de la Dulcești. În data de 20 februarie, conducerea școlii a informat Inspectoratul Școlar că a identificat spațiile în care vor fi relocați elevii pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare. Astfel, școala din Dulcești, care potrivit expertizării realizate a fost încadrată în gradul I de risc seismic, va intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare, printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern în aceste zile.

În patru spații ce aparțin Căminului Cultural din comună vor fi mutați elevii claselor V-VIII și cei de a II-a și a III-a, clase simultane, fiind vorba în total 71 de copii. Cei de clasa pregătitoare și clasa a IV-a, în total 30 de elevi, vor învăța la Bibliotecă. Toți copiii vor fi la ore în intervalul 8 -15, astfel încât orarul școlar să nu sufere modificări.

Ministerul Dezvoltării va derula în scurt timp Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023 are un buget alocat de 200 de milioane de lei – credite bugetare și 500 milioane de lei – credite de angajament, iar finanțarea pentru obiectivele care vor fi supuse reabilitărilor este de 100%. Programul este multianual și a fost gândit pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit.

Adrian Nițăhttps://nitaadrian.ro
Cetățean | Om politic | Primarul ales al municipiului Piatra-Neamț

Ultimele noutăți

Domnule primar, domnilor viceprimari, încheiați cu demnitate acest mandat!

Hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor, iar conducerea primăriei...

La mulți ani de Sf. Ilie!

Astăzi, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, doresc să vă...

Problema animalelor comunitare este una dintre prioritățile mele

Vă spuneam în campania electorală că voi lupta împotriva...

Soluții pentru piețele de cartier

Anunțam încă din campania electorală că voi schimba regulamentul...

Vă promit că DAS Piatra-Neamț va fi ceea ce trebuie să fie

Încă din timpul campaniei, stând de vorbă cu foarte...

Poliția Locală nu trebuie să mai acționeze ca o autoritate ce împarte amenzi la normă

Vă spuneam în campania electorală că „voi reduce semnificativ...

Te-ar putea interesa și:

Domnule primar, domnilor viceprimari, încheiați cu demnitate acest mandat!

Hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor, iar conducerea primăriei află din presă. Înghițim praf de patru ani pentru o țeavă și 3 km de...

La mulți ani de Sf. Ilie!

Astăzi, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, doresc să vă transmit cele mai calde urări de sănătate, pace și bucurie. Sfântul Ilie, cunoscut pentru curajul...

Problema animalelor comunitare este una dintre prioritățile mele

Vă spuneam în campania electorală că voi lupta împotriva eutanasierii fără motive foarte bine întemeiate (boli grave sau agresivitate excesivă) a câinilor comunitari. Am vizitat...