Ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor Neamț

Am coordonat o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor Neamț, la care au participat primarii din județul Neamț, în cadrul căreia s-a aprobat un plan de măsuri specifice contextului epidemiologic actual al evoluţiei pestei porcine africane.

S-au identificat responsabilitățile clare, atât pentru instituțiile cu atribuții în domeniu, cât și pentru colaborarea acestora cu UAT-urile, astfel încât să reducem din consecințele actualului context epidemiologic.

Am în vedere sprijinirea atât a agenților economici care desfășoară activități în domeniul creșterii, procesării și comercializării produselor de origine animală, cât și a populației care crește suine pentru consum propriu.

Am dispus ca în perioada următoare să se intensifice și reactualizeze programele și campaniile de informare și conștientizare privind pesta porcină africană.

Îmi doresc să avem cât mai puține cazuri de pestă porcină africană confirmate în județul nostru și de aceea consider că avem datoria legală și morală de a lua toate măsurile de protecție și reducere a răspândirii virusului.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate