Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Am coordonat a ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia am aprobat măsurile care trebuie aplicate în vederea aducerii în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă din județ. În Neamț există 72 de astfel de spații, 57 regăsindu-se în administrarea primăriilor și 15 în fondul privat, la operatori economici și proprietari de imobile.

Conform celor stabilite astăzi, până la sfârșitul lunii viitoare, primarii unităților administrativ-teritoriale care dețin adăposturi de protecție civilă trebuie să identifice soluțiile pentru remedierea de urgență a deficiențelor identificate în urma verificărilor efectuate de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava“ și ai primăriilor, în ultima perioadă. Tot astăzi s-a stabilit că data de 15 noiembrie este termenul limită până la care primăriile trebuie să estimeze necesarul de fonduri financiare pentru operaționalizarea acestor spații și înaintarea sau centralizarea solicitărilor la nivelul Secretariatului Tehnic Permanent al CJSU, în vederea efectuării demersurilor legale necesare pentru prevederea și asigurarea acestora.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate