Ședință de instruire a primarilor și viceprimarilor în domeniul situațiilor de urgență

Am coordonat o ședință de instruire a primarilor și viceprimarilor în domeniul situațiilor de urgență, ei având calitatea de președinți și vicepreședinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență.

În data de 9 februarie am emis un ordin în baza căruia a fost aprobat Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2023. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am prezentat în ședința respectivă obligațiile personalului cu funcții de conducere și atribuții în domeniul situațiilor de urgență din administrația publică locală.

Astfel, le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative recente în domeniul avizării/autorizării privind securitatea la incendiu, calendarul activităţilor cuprinse în „Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2023“, și concepţia exerciţiului pentru situaţii de urgenţă cu tema: „Activitatea personalului didactic şi al elevilor din judeţul Neamţ pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur“, organizat cu ocazia Zilei Protecției Civile din România.

De asemenea, am analizat statistica situațiilor de urgență produse în anul 2022, am discutat împreună cu reprezentanții ISU despre modernizarea sistemului de avertizare și alarmare de la nivelului unităților administrativ-teritoriale și despre noutățile legislative privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice riscului la cutremure. La finalul ședinței, fiecare dintre participanți a primit materiale de informare preventivă – afişe şi flyere din campania naţională „Nu tremur la cutremur“.

Sper ca în 2023 să nu întâmpinam multe situații de urgență și să fim pregătiți pentru a le putea gestiona corespunzător!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate