Strigăt de ajutor al comercianților din Piața Centrală!

În urma unor sesizari primite din partea mai multor comercianți, am fost în Piata Centrală pentru a discuta cu aceștia despre conditiile improprii în care sunt obligați să își desfășoare activitatea aici si despre tarifele pe care aceștia le consideră înrobitoare.
Comercianții din Piața Mare au semnalat următoarele probleme majore:
* Tarife Exorbitante: Tarifele de închiriere ale tarabelor și spațiilor comerciale sunt nejustificat de mari, ajungând până la 8000 de lei pe lună pentru spații de 25-27 mp. Aceste costuri, care includ servicii și utilități precum curățenia, căldura și paza, sunt în contrast cu prețurile practicate în alte zone ale orașului, unde spații similare pot fi închiriate la prețuri semnificativ mai mici. Spre exemplu, în centrul orasului sau chiar si în interiorul Hypermarketurilor, sunt spatii de inchiriat cu preturi cuprinse între 10 si 25 de euro/mp față de 60 de euro/mp în piață. Mai mult, pretul de închiriere al unei tarabe de aproximativ 1,2mp costă în Piața Centrală, peste 300 de euro.
* Condiții Improprii: Comercianții se plâng de lipsa căldurii, de prezența insuficientă a paznicilor și a poliției locale și de un lift nefuncțional, pentru care, spun ei, plătesc reviziile. Aceste condiții dificile pun în pericol nu doar afacerile lor, dar și siguranța și confortul clienților.
* Lipsa de Accesibilitate și Iluminat: Lipsa parcărilor adecvate și oprirea iluminatului în jurul orei 17 limitează semnificativ accesul cumpărătorilor, în special pentru cei care își termină serviciul după ora 16:30.
Această situație alarmantă reflectă nu doar o gestionare deficitară ci și o lipsă de respect și empatie din partea conducerii primăriei față de nevoile producătorilor și ale cetățenilor. În contextul unei crize alimentare globale și al nevoii crescânde de produse accesibile și sănătoase, aceste condiții nu doar că îngreunează activitatea comercială, dar contribuie și la declinul piețelor tradiționale, împingând consumatorii către supermarketuri și produse importate.
Este de neînțeles cum o administrație care ar trebui să fie dedicată bunăstării cetățenilor săi, permite ca astfel de practici să continue. Această situație nu numai că pune în pericol mijloacele de trai ale comercianților, dar și subminează încrederea publicului în instituțiile locale.
Solicit conducerii primăriei să ia măsuri imediate pentru redresarea acestei situații! Este esențială revizuirea tarifelor de închiriere, îmbunătățirea condițiilor de siguranță și confort în piață, și asigurarea unei gestionari a activitatii pietelor din oraș transparentă și echitabilă. Cetățenii și producătorii din Piața Centrală merită un mediu de afaceri corect și sustenabil.
Nu este datoria pietrenilor să susțină o societate în insolvență a Consiliului Local care parazitează bugetul municipiului!
Piața Centrală a fost cândva inima vibrantă a comerțului local. Este timpul ca bătaia de joc să înceteze!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate