Suplimentăm numărul echipelor de control pentru centrele rezidenţiale

Încă de vineri am emis un Ordin de Prefect ce prevedea inițierea controalelor în toate centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor.
În urma participării la videoconferința organizată duminică la ora 17 de Ministerului Afacerilor Interne unde au fost prezenți toți factorii de decizie de la nivel central, în tematica implementării controalelor mixte, am luat decizia de a suplimenta la trei numărul echipelor de control din a căror componență fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Neamț, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț; Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.
Conform datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, pe raza județului Neamț funcționează 65 de centre rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centre rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi locații destinate copiilor, publice sau private.
Din cele 22 centre rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, 4 sunt publice și 18 private; dintre cele 18 centre private, 4 sunt autorizate și au înaintat documentele necesare în vederea obținerii licenței, restul având licență.
Cele 4 centre publice funcționează în localitățile Roznov, Agapia, Roman și Piatra-Neamț.
Nouă cămine sunt destinate persoanelor cu dizabilități și sunt sub coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Locațiile destinate copiilor sunt în număr de 34, sub coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț fiind un număr de 27 iar 7 dintre ele sunt administrate de ONG-uri.
În această dimineață, la ora 8, s-au reunit membrii tuturor echipelor de control care au prezentat, pentru a fi centralizate, rezultatele controalelor efectuate în prima zi.
La ora 15:30, în cadrul unei conferințe de presă, vor fi prezentate aceste rezultate preliminarii.
Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate