Vizita delegației Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)

Am avut bucuria de a primi astăzi, în județul Neamț, o delegație a ONU, condusă de domnul Christian Lara, de la Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Din delegație au mai făcut parte doamna ofițer național Andreea Popescu, domnul Vadym Zavatskyi, doamna Georgiana Afumățeanu, din partea Organizației Mondiale a Sănătății și domnul Cathal O’connor, din partea UNICEF.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț a fost prezent la întâlnire prin prezența domnului inspector șef, domnul colonel Ciprian Mitrea.

Ca răspuns la criza umanitară din Ucraina, am identificat și evaluat spațiile temporare de tranzit suplimentare, adecvate lunilor de iarnă, care pot fi folosite pentru maxim 72 ore, conform scenariilor potențiale extreme ale crizei.

În cadrul vizitei în teren, delegația Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a vizitat un centru de cazare pentru refugiați și a discutat cu echipa din centru și persoanele refugiate despre accesul la serviciile de asistență medicală cu focus special pe asistență medicală primară și vaccinare.

Sper din tot sufletul ca lucrurile să nu se complice în privința conflictului armat din țara vecină, însă noi, autoritățile județene, avem obligația de a acorda atenție oricărui scenariu! Asa cum am găsit soluții pentru victimele războiului din Ucraina până acum, sunt convins că ne vom descurca la fel de bine și mai departe!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate