Ziua Imnului Național al României

Sărbătorim astăzi un simbol al Revoluției române de la 1848, Imnul Naţional al României, considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

La 29 iulie 1848, „Deşteaptă-te române!“ a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în fața unei numeroase asistențe, după ce s-a citit noua Constituție a României.

Astăzi, în Piața Tricolorului din municipiul reședință de județ, am rememorat acele momente, alături de reprezentanții Garnizoanei Piatra-Neamț, oficialități și public.

Ziua Imnului Național al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede marcarea ei de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, prin ceremonii militare specifice. După Revoluția din decembrie 1989, „Deşteaptă-te române!“ a devenit imnul național al României.

Mulțumesc elevilor Școlii Populare de Artă a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț pentru cântecele patriotice intonate astăzi în cadrul ceremoniei militare!

Să ne ajute Dumnezeu să cântăm cu drag și bucurie Imnul Național în toate zilele importante pentru țară și sufletul fiecărui român!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate