Ziua Războienilor

Ieri am avut ocazia să particip la un eveniment deosebit în județul nostru – Ziua Războienilor, o sărbătoare care marchează 547 de ani de la luptele grele purtate de domnitorul Ștefan cel Mare și oștile sale pe colinele de la Valea Albă.
Am fost nespus de bucuros să întâlnesc oamenii care trăiesc pe aceste meleaguri despre care se vorbește în manualele de istorie ale românilor. Ei sunt urmașii răzeșilor conduși de Ștefan cel Mare, domnitorul nostru legendar despre care se spune că a construit câte o biserică sau mănăstire după fiecare victorie obținută în fața atacatorilor.
Ieri, alături de domnul primar Țarălungă Sebastian-Bogdan, de locuitorii zonei, de fii ai satului veniți din multe zone și de reprezentanți ai administrației publice locale și județene, am adus un omagiu curajului celor care s-au aruncat în luptă la îndemnul domnitorului Ștefan cel Mare și au plătit scump dragostea de neam care le sălășluia în suflete.
Eroismul lor este păstrat viu în amintirea noastră prin Monumentul dedicat eroilor de la Valea Albă, ridicat cu 126 de ani în urmă de către ofițerii Regimentului 15 Războieni din Piatra-Neamț.
Să nu uităm niciodată și să avem respect pentru eroii neamului! Sănătate și suflete bune pentru urmașii răzeșilor care trăiesc pe aceste meleaguri încărcate de istorie!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate