Ziua Războienilor

Ieri am participat la un eveniment deosebit din județul nostru, Ziua Războienilor, prilej de aniversare a 546 de ani de la luptele grele duse de domnitorul Ștefan cel Mare și oștile sale pe colinele de la Valea Albă.

M-am bucurat nespus să văd oameni care au trăit și trăiesc pe aceste meleaguri despre care se vorbește în manualele de istorie a românilor. Sunt urmași ai răzeșilor conduși de Ștefan cel Mare, cel despre care se spune că a construit câte o biserică ori mănăstire după fiecare victorie obținută în fața atacatorilor.

Ieri, alături de domnul primar Țarălungă Sebastian-Bogdan, de locuitorii zonei, de fii ai satului veniți din multe zone și de reprezentanți ai administrației publice locale și județene am rememorat curajul celor care s-au aruncat în luptă la îndemnul domnitorului Ștefan cel Mare și au plătit scump dragostea de neam care le sălășluia în suflete. Mulți au plătit cu viața și dovadă stă numele locului acesta, Valea Albă! Eroismul înaintașilor este păstrat în amintirea noastră prin Monumentul dedicat eroilor de la Valea Albă, ridicat în urmă cu 125 de ani de către ofițerii Regimentului 15 Războieni din Piatra-Neamț.

Neuitare și respect pentru eroii neamului! Sănătate și inimă bună urmașilor răzeșilor acestor meleaguri istorice!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate