Plan de măsuri şi acţiuni specifice pentru informarea populaţiei cu privire la pericolul de înec

Astăzi, am convocat la Instituția Prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru că mi-am dorit ca alături de reprezentanții celor mai importante instituții din Neamț să punem la punct un plan de măsuri şi acţiuni specifice pentru informarea populaţiei cu privire la pericolul de înec. Am luat această decizie ca urmare a tragediei de la sfârșitul săptămânii trecute, când doi frați, de 7 și 8 ani, din comuna Borca, s-au înecat în apa Bistriței.

Cu siguranță nu este om pe pământ care să rămână indiferent în fața unei astfel de nenorociri și vreau să încercăm, pe toate căile, să găsim soluții pentru a nu se mai repeta asemenea tragedii. Din 2019 și până în prezent, 48 de nemțeni au sfârșit înecați. Este o statistică înfiorătoare!

Le mulțumesc reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamț, Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, protopopiatelor, Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai societății Hidroelectrica, pentru că împreună am pus la punct un plan pentru informarea copiilor și adulților despre pericolul de înec.

În zilele următoare, pe baza unei documentații care va fi realizată de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, se va solicita un sprijin financiar din fondul de rezervă al Guvernului, pentru părinții copiilor decedați. Un minim ajutor, într-o situație îngrozitoare pentru familia îndoliată.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate