Agoniseala de-o viață a unei familii din Drăgănești, înghițită de flăcări!


Lumea e plină de oameni greu încercați! Nu trebuie privit doar peste graniță pentru a vedea adevărate drame!

Ieri, doi oameni, de 63 și 64 de ani, gospodari, au văzut cum toată sudoarea muncii lor s-a dus de pe fața pământului. Am fost în locul unde s-a petrecut pârjolul și m-am îngrozit!
Am văzut câtă nevoie de ajutor au aceste două suflete rămase pe drumuri.

E greu de explicat în cuvinte ce au simțit în timpul dezlănțuirii focului, căci în timp ce ajutau pompierii să stingă incendiul din vecinătate, flăcările, din cauza vântului, s-au extins până la locuința lor și au distrus-o complet.

I-am găsit plângând, amărâți, dar convinși că această încercare pe care le-a dat-o Dumnezeu nu e menită decât să îi facă mai puternici. M-am bucurat să aflu că s-au grăbit să își salveze animalele din bătătură – un cal, o văcuță și o vițică, caprele și câteva păsări, pe care le-au îngrijit de-a lungul timpului foarte bine.

Sunt niște oameni simpli, care deși au fost loviți de soartă nu au încetat să iubească vietățile care le ușurează viața.

Am dat dispoziție celor de la Primărie ca mâine să pregătească curtea unde au rămas ruinele casei arse, astfel încât să putem amplasa acolo două construcții de tip container pentru locuit.

Am dispus celor de la AJPIS ca în regim de urgență să efectueze o anchetă socială pentru a putea solicita bani de la Guvern, sub formă de ajutor de la Fondul de Rezervă al Statului. De asemenea, am solicitat celor de la ocolul silvic din zonă să îi ajute cu lemne de foc.

Am mai dispus ca mâine dimineață, un reprezentant al Primăriei să îl însoțească pe păgubit la sediul DELGAZ GRID, pentru a rezolva problema reconectării gospodăriei la rețeaua electrică.

M-am asigurat că Primăria se va îngriji ca animalele rămase în aceasta gospodărie să nu sufere din lipsa furajelor.

Am luat legătura cu cei de la Crucea Roșie și cu preotul paroh pentru a se implica în ajutorarea acestor oameni.

Dramele se petrec sub ochii noștri! Trebuie doar să ne facem timp să le vedem și, cât ne putem permite, să intervenim pentru diminuarea lor!

Voi face tot posibilul să îi ajut pe cei doi oameni rămași pe drumuri să își mai aline din durerea care i-a copleșit!

Ai, Doamne, grijă, de toată lumea!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate