Blocarea și deblocarea mașinilor parcate pe spațiul public

În urma verificării legalității hotărârii Consiliului Local Piatra Neamț privind parcările de reședință din oraș și blocarea respectiv, deblocarea mașinilor parcate pe spațiul public, am identificat multe aspecte care nu respectă legea, motiv pentru care am emis un răspuns în acest sens din partea Prefecturii Neamț către administrația locală.

Am avut și foarte multe sesizări din partea pietrenilor pe marginea acestei hotărâri care creează nedreptăți! De asemenea, a sesizat Instituția Prefectului și grupul de consilieri locali PSD.

În urma analizei hotărârii respective am identificat mai multe aspecte de care trebuie ținut cont în Consiliul Local. Astfel, am constatat, printre altele, că este greșită componența comisiei de licitație care își va desfășura activitatea în procedura de închiriere a locurilor de parcare!

De asemenea, prin expresia „debite restante“ nu se înțelege exact la ce se face referire, pentru că pot fi persoane care își plătesc impozitele în tranșe, conform legii, și, deși ei procedează corect, li se interpretează suma rămasă de plată până la sfârșitul anului ca fiind debit. Astfel, titularii de locuri de parcare de bună credință se pot trezi fără parcări doar printr-o interpretare eronată a unei situații punctuale, când au, de exemplu, mașina în service și nu li s-a emis ITP, document ce nu poate fi prezentat la data la care trebuie făcută prelungirea contractului!

Apoi, Primăria nici nu are aceste competențe – să verifice proprietarii de mașini dacă au ITP și RCA! Șirul neregulilor continuă și nu pot trece cu vederea un aspect extrem de important – transparența decizională în acest caz nu a fost respectată. Proiectul de hotărâre nu a fost pus în dezbatere publică!

Am speranța că reprezentanții Primăriei Piatra Neamț nu își bat joc de pietreni și în prima ședință vor îndrepta lucrurile! Adresa Prefecturii emisă în urma verificării legalității HCL nr. 49/2022 este imperativă. Legea e lege, inclusiv pentru administrația locală din Piatra-Neamț și nu voi accepta ca în județul Neamț să existe vreun cetățean nedreptățit!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate