Dumnezeu lucrează prin oameni și prin salvatori!

Aseară, am fost martor la un eveniment care, Slavă Domnului, a fost oprit la timp și nu s-a transformat într-o tragedie fără margini, dar care m-a marcat foarte mult!

Puțin înainte de ora 20, reprezentanții de la ISU „Petrodava“ m-au anunțat că pe strada Nicolae Iorga din Piatra-Neamț a izbucnit un incendiu, într-o garsonieră situată la etajul III. Au ajuns la fața locului echipele de intervenție – Pompieri, SMURD, Ambulanța, Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală și Delgaz Grid. Flăcările se vedeau din stradă, fiind clar că în locuință se dezlănțuise iadul. În ciuda pericolului, plt. adj. Radu Marian, plt. Ionel Crăivan, sg. maj. Vlad Boacă și sg. maj. Andrei Ilieș au trecut prin foc și au scos din garsonieră un bărbat în vârstă de 57 de ani, care era în stare de inconștiență.

Dacă gestul lor m-a uimit, greu de descris în cuvinte e ce am simțit când am văzut alți trei salvatori – plt. adj. șef Vasile Darie, plt. maj. Bogdan Brem și plt. maj. Mihai Suciu, care au ieșit din zona „înecată“ de fum, foc și fierbințeală cu doi copii pe brațe, un băiețel de 5 ani și o fetiță de 9 ani, găsiți în vecinătatea garsonierei care ardea. Ambii micuți făcuseră atacuri de panică și se zbăteau în brațele celor care îi găsiseră în infernul declanșat. Mulțumesc, Doamne, că i-ai purtat pe cei trei reprezentanți ai ISU către ei și le-ai dat șansa de a trăi!

Am toată apreciere pentru salvatorii nemțeni! Aseară mi-au dovedit că pun înaintea propriei vieți, viața celorlalți! Respect!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate