Închiderea temporară a traseelor turistice până în data de 9 aprilie inclusiv

Având în vedere cantitățile mari de zăpadă căzută în zona montană înaltă a Masivului Ceahlău, zăpada care la peste 1600 m s-a depus pe un strat existent compactat și înghețat, în vederea prevenirii accidentelor montane datorate epuizării fizice, hipotermiei și a riscului crescut de producere a avalanșelor, se impune închiderea temporară a traseelor turistice.
Masura este necesară până în data de 9 aprilie inclusiv.

În cursul zilei de mâine, o echipă Salvamont va deschide o cale sigură de acces spre Cabana Dochia (prin curmătura Lutul Roșu sau Jgjeabul cu Hotare) și va verifica plasa de protecție care împiedică și direcționează accesul turiștilor spre zona Jghabului Cabanei Dochia, considerată zonă de risc mare. Traseele marcate din Parcul Național Ceahlău sunt căi de comunicație omologate de către Guvernul României și sunt în administrarea Serviciului Salvamont.

In urma verificărilor făcute la această oră, la cabanele din Masivul Ceahlău nu este nici un turist. Nu sunt probleme legate de lipsa alimentelor sau a apei potabile .

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate