Medici pentru sute de oameni din două comune din Neamț – Tașca și Țibucani

În urma solicitărilor venite de la cetățeni, am reușit să rezolv problema accesului la un medic de familie pentru sute de oameni din două comune din Neamț – Tașca și Țibucani – care au rămas fără aceste servicii medicale după suspendarea rapoartelor de activitate din cauze penale, a doi medici care aveau cabinete deschise în cele două comunități.

Am solicitat Casei de Asigurări de Sănătate să transmită o circulară către ceilalți medici din Țibucani și Tașca, dar și din comunele învecinate, pentru a prelua asigurații care au rămas, deocamdată, fără medic de familie. Persoanele respective trebuie să depună o cerere la oricare din cabinetele care funcționează, pentru a fi preluați pe liste.

Mă voi implica pentru ca toți nemțenii să beneficieze de dreptul legal la serviciile de sănătate. În perioada următoare voi face deplasări în tot județul, pentru a vedea cum se desfășoară activitatea în cabinetele medicilor de familie, mai ales în mediul rural. Sper să nu existe nicio surpriză neplăcută și la toate cabinetele să se respecte programul de lucru, iar oamenii – având în vedere că niciunul nu e sănătos dacă se duce la doctor – să nu stea inutil pe la cozi!

Este de neacceptat, în primul rând legal și apoi uman, să existe pacienți – bătrâni, suferinzi sau cu diverse nevoi, care nu beneficiază de servicii medicale dacă nu merg cu diverse „atenții“ la doctor! Chiar fac un apel către toți nemțenii – dacă se simt neglijați de către medicii de familie, dacă li se percep sau sunt constrânși să plătească în vreun fel consultațiile, deși ele trebuie să fie gratuite, să îmi semnaleze aceste cazuri!

Sănătate tuturor!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate