Municipiul Roman, 630 de ani de la prima atestare documentară!

Astăzi este sărbătoare în municipiul Roman, oraș care împlinește 630 de ani de la prima atestare documentară! Cinste lui, căci a dat lumii nume grele din literatura, arta și spiritualitatea românească!

În urbea mușatină s-au născut ori și-au trăit o parte a vieții zeci de personalități care fac cinste întregii țări! Printre acestea se numără episcopii Macarie, Dosoftei și Leon Gheucă, cărturarii și ierarhii Veniamin Costachi și Melchisedec Ștefănescu, cronicarul Miron Costin, poeta Otilia Cazimir și poetul George Topârceanu, istoricul Nicolae Iorga, scriitorul Calistrat Hogaș, dirijorii și compozitorii Mihail Jora și Sergiu Celibidache.

Pentru ce a fost și este și în zilele noastre, alese urări Romanului și romașcanilor!

Să fie armonie în urbea înființată de domnul Roman I Mușat, oraș care a fost și reședință a ținutului Roman și a Țării de Jos a Moldovei.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate