Neuitare, domnule General! Cinste salvatorilor nemțeni! Ziua Protecției Civile

Adresez astăzi cele mai sincere felicitări salvatorilor nemțeni care își desfășoară activitatea sub sigla ISU „Petrodava“. Ziua Protecției Civile din acest an, suprapunându-se cu războiul din Ucraina, nu ne dă prilej de sărbătoare, dar e o ocazie în care nu putem trece cu vederea rolul deosebit al Protecției Civile în viața comunității.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă doresc putere în continuare, pentru că ați demonstrat mereu cât de importantă vă este activitatea în cadrul misiunilor în care sunteți mereu implicați. Celor zece camarazi care astăzi au depus jurământul, le urez bun venit în rândul ISU și le doresc reușite profesionale și personale!

Într-o zi atât de importantă pentru Protecția Civilă din România nu pot să nu îmi amintesc de cel care a fost generalul Ioan Nițică, fost șef al Inspectoratului de Protecție Civilă între 1996 și 2004, apoi șef al ISU „Petrovada“, între 2004 – 2020, când în ciuda atâtor destine salvate în misiuni incredibil de grele, viața lui nu a putut fi salvată.

Respect! Din 1980, când a absolvit Liceul Militar „Ștefan cel Mare“ Câmpulung Moldovenesc și până când boala l-a luat efectiv din mijlocul salvatorilor, a avut o carieră militară de excepție. A coordonat nu mai puțin de 94.333 de misiuni de salvare de vieți omenești și bunuri în Neamț. Pentru ceea ce a făcut pentru județul nostru, voi propune Consiliului Local Piatra-Neamț să îi acorde titlul de Cetățean de onoare post-mortem, iar strada pe care își are sediul ISU „Petrovada“ să îi poarte numele.

Neuitare, domnule General!
Cinste salvatorilor nemțeni!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate