O familie din Ucraina a suferit un accident rutier pe raza județului nostru

În această dimineață, la ora 6:30, o familie din Ucraina a suferit un accident rutier pe raza județului nostru. Șoferița – mama de 47 ani, împreună cu cei 4 copii, băiatul de 25 de ani, două fetițe de 15 și 7 ani și un băiețel de 4 ani, precum și nora acesteia – 22 de ani, sunt bine, singura persoana cu leziuni fiind mama copiilor.

Obosită după multe ore de condus noaptea, aceasta a ațipit și a pierdut controlul volanului, intrând într-un cap de pod.

Am fost încă de la ora 7 la spital și la sediul Poliției municipiului Roman. În urma consultațiilor a reieșit că victima a suferit doar o fractură la nivelul antebrațului stâng. Copiii sunt bine și de la ora 9 au fost cazați la Hotelul Royal din municipiul Roman, prin bunăvoința patronului, având la dispoziție toate condițiile necesare, gratuit.

Epava autoturismului a fost ridicată și se află în custodia poliției, care a avut grijă ca toate bunurile pasagerilor să ajungă la aceștia.

Încă de zilele trecute, printre celelalte măsuri luate în contextul actual, am identificat mai mulți medici vorbitori de limba rusă care să faciliteze comunicarea tocmai în astfel de situații. La Roman sunt 2 medici, la Târgu Neamț – 4 medici, la SAJ (ambulanță) – 1 medic, iar la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – 15 medici, toți vorbitori de limbă rusă, gata să ajute în caz de nevoie.

Astăzi, la Roman, doamna doctor Aliona Botez, care era de gardă, a fost cea care a facilitat comunicarea cu victima. Îi mulțumesc pentru efortul său, așa cum le mulțumesc tuturor celor implicați în orice caz care are legătură cu războiul din Ucraina și ne privește pe noi în mod direct!

Am luat legătura și cu reprezentanții firmei Autonom, care și-au arătat disponibilitatea pentru a-i transporta pe cei 6 cetățeni ucraineni la destinație, gratuit, atunci când va fi posibil.

Oameni buni, vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce faceți, ca să ajutăm semeni nevinovați să iasă din coșmarul în care au fost prinși. În astfel de momente, omenia este trăsătura care trebuie să ne caracterizeze! Înainte de orice, trebuie să fim oameni!

Respect!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate