Prăpăd în județul Neamț din cauza incendiilor!

Aproape o mie de hectare din județul Neamț au fost pârjolite luna aceasta! Este una dintre cele mai sumbre statistici cu care s-a confruntat zona noastră vreodată! Aproape zilnic, în martie, s-au înregistrat tragedii. Au ars case, păduri, miriști, dar ce e mai trist, s-au pierdut vieți omenești și au murit carbonizate animale prinse în bătaia focului.

Din păcate, incendiile de vegetație tind să devină un fenomen în județul Neamț și numai prin simț civic și responsabilitatea cetățenilor se poate stopa actuala situație. Lansez un apel, către toți nemțenii, să renunțe la a da foc resturilor vegetale pentru a face curățenia de primăvară! Incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se pedepsește conform legislației în vigoare cu neacordarea subvențiilor APIA și cu amendă. Dar cel mai grav este că pe lângă cele 850 de hectare trecute prin foc și pară luna aceasta, un om a ars de viu, alții trei au fost răniți, două case au fost făcute scrum și s-au înregistrat pagube materiale imense.

În urmă cu o săptămână am avut o întâlnire cu toți primarii din județ și am dezbătut modul de gestionare a acestor incendii de vegetație. De asemenea, m-am întâlnit cu reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, ai Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu și Inspectoratului de Poliție Județean și am dezbătut protocolul existent și modul de reacție în cazul acestor incendii de vegetație.

Îi rog pe toți nemțenii să renunțe la focurile deschise! Își pun în pericol viețile lor, ale semenilor, casele, animalele, agoniseala și, nu în ultimul rând, poluează mediul înconjurător! E mult prea mare prețul pierderilor în comparație cu cât ar avea ca beneficiu curățând anumite zone de resturi vegetale!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate