Proiect aflat în dezbatere publică – modificarea Programului național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din România și a infrastructurii de desecare și drenaj

Câmpurile, pentru a rodi, au nevoie de apă, iar în ultimii ani precipitațiile au fost tot mai scăzute, cu veri tot mai lipsite de ploi.

Pentru a combate efectele secetei, Ministerul Agriculturii, condus de ministrul PSD Petre Daea, va aloca un buget de 1,5 miliarde euro în următorii 5 ani, pentru investiții în sistemele de irigații.

În momentul de față este în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, proiectul de act normativ privind modificarea Programului național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din România și a infrastructurii de desecare și drenaj.
Conform proiectului, va crește suprafața agricolă a României pentru care se vor asigura irigații la 2,6 milioane de hectare, de la 1,8 milioane, în prezent.

Salut această inițiativă ministerială și consider că este una dintre măsurile esențiale luate de ministrul Daea, de la PSD. Agricultura eficientă înseamnă roade bogate ale pământului, înseamnă că oamenii vor avea pâine pe masă și vor fi lipsiți de grija zilei de mâine!
Este esențial ca și în județul Neamț să se asigure irigarea culturilor agricole printr-un astfel de sistem! Am încredere că acest program guvernamental va fi implementat și în zona noastră. Am văzut cum arată câmpurile de la noi la ora actuală și avem multe comune calamitate de secetă!

În paralel, am constituit încă din 06.07.2022, prin Ordin de prefect, Comisia de constatare a pagubelor la culturile agricole generate de seceta pedologică. Se va lucra în strânsă legătură cu Direcția pentru Agricultură şi APIA, precum şi cu reprezentanții UAT-urilor, astfel încât să avem o imagine cât mai clară asupra situației din teren.

Cei interesați de proiectul aflat în dezbatere publică îl pot consulta pe pagina web a Ministerului Agriculturii, în secțiunea ”Transparență decizională – Proiecte de acte normative”: www. madr. ro/ proiecte-de-acte-normative. html

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate