Recensământul Populației și Locuințelor

De astăzi, în România se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor, la finalul căruia vom cunoaște numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodării şi la fondul locativ, condiţiile de locuit şi clădirile în care se află locuințele în care trăiesc cetățenii.

Datele care trebuie precizate în formularele electronice de recensământ se referă la starea de fapt existentă la data de 1 decembrie 2021. Fac apel la toți nemțenii să fie interesați să participe la această recenzare, iar cei cărora condițiile tehnice le permit, pot opta pentru autorecenzare, folosind orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau computer. Pentru această variantă se impune completarea chestionarului online, accesând site-ul www.recensamantromania. ro. Perioada de autorecenzare începe de astăzi, 14 martie, și se va încheia pe 15 mai.

Potrivit OUG 19/2020, persoanele salariate care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă, plătită, tocmai pentru a încuraja autorecenzarea.

În dubla mea calitate, de prefect al județului Neamț și de președinte al Comisiei Județene pentru Recensământul Populației și Locuințelor, fac un apel la toți nemțenii, să înțeleagă importanța recensământului și să se autorecenzeze!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate