Zilele trecute am coordonat o ședință a Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia s-a discutat despre nemulțumirile salariale ale angajaților Poștei Române și despre consecințele economice și sociale ale muncii nedeclarate și subdeclarate, despre marile pierderi pe care și le asumă cetățenii care acceptă să lucreze fără a li se respecta drepturile salariale prevăzute de lege.
Analizând statisticile din 2017 până în prezent, se poate concluziona că fenomenul pierde din amploare, pe de o parte ca urmare a controalelor permanente care au loc, a scăderii numărului de angajați, cât și a înăspririi legislației în acest domeniu. Mesajul meu este foarte clar: niciun salariat nu trebuie să accepte să i se încalce drepturile la locul de muncă, pentru că mai devreme sau mai târziu vor fi repercusiuni și va suferi din cauza deciziei sale.
Legat de salariile angajaților Poștei Române, nemodificate de câțiva ani, salariații acestei instituții au toate motivele să fie nemulțumiți, mai ales că organizațiile sindicale nu au fost consultate în niciuna din deciziile luate în ultimele perioade, încălcându-se astfel legea dialogului social.
În calitate de prefect, am purtat un dialog pe marginea acestor subiecte, iar plângerile lor au fost înaintate instituțiilor centrale. Sper din tot sufletul să se găsească soluțiile potrivite, astfel încât salariile poștașilor, care sunt acum de 1.900 lei net, cu toate sporurile incluse, să crească pentru ca acești oameni să poată avea un nivel de trai decent.