Ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice din ultimele ore – ninsoare abundentă, viscol și codul portocaliu în vigoare

Am convocat în această seară o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice din ultimele ore – ninsoare abundentă, viscol și codul portocaliu în vigoare până mâine la ora 14.

Analizând care este situația din județ în momentul de față, am dispus suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ pentru data de 06.04.2023. Inspectoratul Școlar Județean Neamț va identifica și va pune la dispoziție spații de cazare în municipiul Roman, tuturor persoanelor surprinse în trafic de fenomenele hidrometeorologice.

Din această seară, începând cu ora 22:00, se închide traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe sectorul de drum DN 15D Piatra Neamț –Roman și se restricționează traficul auto pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe sectorul de drum DN 2 Secuienii Noi (limita cu județul Bacău) – Nisiporești.

Deasemenea, am dispus convocarea în această seară, la ora 21:00, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Roman, în vederea asigurării alimentelor și a bunurilor de strictă necesitate pentru persoanele evacuate din zona manifestării tipului de risc.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava“ al Județului Neamț va transmite mesaje RO ALERT pentru localitățile aflate sub incidența codului portocaliu.

Trebuie să depășim cu bine acest episod datorat intemperiilor, dar pentru asta este nevoie atât de implicarea tuturor autorităților, cât și a cetățenilor.
Îi rog pe nemțeni să nu se încumete să plece la drum dacă nu este neapărat nevoie, iar conducătorilor auto care nu au dotate mașinile cu cauciucuri de iarnă le recomand să nu iasă în trafic, pentru că riscă amenzi consistente dacă vor fi implicați în situații nedorite din cauza anvelopelor nepotrivite condițiilor actuale.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate